Oversteekje met foil

4 Sep 2016 by Peter Lindeman

Wat informatie van Bram over zijn Foil overtocht na Engeland!!

Halo , wat een heerlijke berichtjes allemaal. De tocht was prachtig, super indrukwekkend om te weten dat je zo ff naar Engeland kan kiten.
Ik baalde super dat met land inzicht Merijn geen hoogte kon houden en ook niet meer op de foil kon foilen, hij is met behulp van zijn begeleidings rip, bestaande uit kiters upwind naar de kust gebracht.
Ik ben bij Herman de Blijker op de boot geklommen, helaas was het met deze compleet onervaren kite bemanning , uitgezonderd cameraman die mijn drama op beeld mocht vast leggen, onmogelijk de kite in de lucht te houden.
Ik kon super genieten omdat de tocht voor mij goed te doen was. Van alles tegen gekomen : Kustwacht die rondjes om je vliegt, hoorn die afging bij booreiland toen ik dichter dan 500m langs ging, wat gelukkig wel mijn droom plaatje heeft opgeleverd een Jan van Gendt die een stukje mee vloog en plastic netten ,
ik kon het net ontwijken / omheen varen, Merijn voer er in en heeft het netjes meegenomen in de boot.
De weersvoorspellingen gaven inderdaad netjes aan dat er minder wind bij aankomst zou zijn, bij vertrek was 11m top, we wisten dat we hoog moesten varen, in de analises van Tobias was er 5% kans op afwijking, deze bleek er te zijn, wind harder en westelijker, voor mij , als wedstrijdkiter geen probleem, helaas slopend voor Merijn. Ook Merijn vond het een prachtige overtocht en is super blij met alle aandacht. Ik ben zeer tevreden met resultaat op mijn plastic cookies en de wetenschap dat 6 uur door een foiler uit de boeken gevaren kan worden, het record van de VolvoOcean.

Greetings,
Ragnar

Link naar aankomst interview,

https://www.facebook.com/joostj/posts/10210499253063271?comment_id=10210505169371175

Comments --

Loading...