VanHoektotHelder morgen van Harold

18 Aug 2017 by Mike Schalk

Hallo Mike,

Ik heb geprobeerd het via de groepschat te posten, blijkbaar is het bericht te groot. Ben jij in staat om het toe te voegen, ik heb het volgende stukje voor je gemaakt.

Alvast bedankt,

Harold

Begin doorgestuurd bericht:

Van: Harold Diender
Datum: 18 augustus 2017 09:02:27 CEST
Aan: Harold Diender

Wat een zenuwslopende dagen heb ik achter de rug. Zo’n beetje alle deelnemers aan HoektotHelder volgden tandenknarsend de windvoorspelling die alle kanten opging. De organisatie ziet graag een flinke wind uit het Zuidwesten tot Westen, minimaal 21 knopen (> = windkracht 6) die ook de hele dag goed doorstaat. Dat valt niet altijd mee. Maandagochtend zag de voorspelling voor zaterdag en zondag er geweldig uit, en later in de middag konden we tranen met tuiten huilen, het was letterlijk bagger met de windvoorspelling. Stik chacharijnig naar bed om in de ochtend weer een geweldige voorspelling te zien voor de zondag. Pffffff, gelukkig kon ik op zondag toch nog die tocht maken! Helaas, in de middag was de fut er weer uit en leek het helemaal nergens meer naar voor het totale weekend. Niet eens een lekkere twee uur die we op het water konden varen om mijn humeur te verbeteren. Mijn arme gezin kon er van genieten.

In de tussentijd van pure ellende mijn board gereed gemaakt, van een quad opzet naar een thruster (van 4 naar 3 vinnen voor de leek) nieuwe wax erop. Mijn kites bekeken, de 10 was in topconditie, de 6 zag er toch wat minder uit., met een klein gaatje. De twijfel sloeg toe of het met deze wel zo verstandig was om als het moest hiermee de tocht te maken. Snel gekeken of ik voor een leuke prijs toch nog een 7 van Ozone kon scoren en dat lukte. Woensdag de auto gepakt en de kite ingeruild van 6 naar 7, een mooie met geel en zwart (je moet er maar van houden, maar beiden zijn ze nu goed zichtbaar). Zo, met de spullen zat het nu wel goed, de portemonnee was iets geslonken, maar aan mijn spullen zal het niet meer aan liggen. Nu de windcondities nog.

Stijf van de spanning blijf je de voorspelling volgen en werd er druk gechatted tussen de deelnemers. En ja hoor, sinds woensdagavond ging het bergopwaarts, zou het dan toch gebeuren? Zie daar het 1e signaal wat de organisatie aangaf “Code Oranje” , we moesten ons stand-by houden en dat hoefden ze niet te zeggen, dat hadden we al door. Nu nog de seinen op groen, nou die donderdag duurde lang maar om 14.30 uur het verlossende bericht. Het giet oan, geen idee of ik dit goed schrijf, mijn excuses aan de Friezen.

Ik heb beloofd aan te geven waar de stops zouden plaats vinden, dus hierbij de nodige informatie. Ik start in de 5e groep, de mensen met een handicap ( niet helemaal waar) zodat ze wat extra tijd hebben. Mocht je komen kijken, wacht dan iets langer want dan zie je Kevin Langeree en Lasse Walker langskomen met het nodige spektakel, ik doe het ze niet na en ben blij als ik het haal met mijn surfboard, wat mooie cutbacks en een verdwaalde sprong.

Je kunt dus zien waar de stops plaatsvinden daarnaast het globale tijdschema. Voor de mensen die willen kijken wel zo handig.

Allemaal bedankt voor jullie support, het doel wat we voor de “Harstichting” voor ogen hadden is ruimschoots gehaald. De actie loopt nog tot vrijdagnacht, maar inmiddels zijn we wel de Euro 85K ruimschoots voorbij. Niet slecht voor 100 mensen, verder is het idee om het evenement volgend jaar verder uit te breiden. Mocht je zin hebben, maak het alvast kenbaar met een email, je krijgt dan vroegtijdig bericht.

Voorlopig ga ik het eerst proberen om hem uit te varen. Nogmaals dank, ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.

Groet,

Harold

Nog maar een keer het vaarschema.

6.00 uur verzamelen in Hoek van Holland
6.15 uur briefing (is verplicht!)
7.00 – 8.00 Start

Stempelposten open/sluit
Jumpteam Scheveningen 8.00/10.00 uur
KSN Noordwijk 9.30/11.00 uur
High Tide IJmuiden 11.00/12.40 uur

Lunch start om 11.45 uur
Vertrek bus naar Wijk aan Zee 12.45 uur
Bus is verplicht! niemand vaart om de haven heen.

Start na de lunch 13.00/13.45 uur
Je vaart met dezelfde groep als waar je voor de lunch mee vaarde, maar na de lunch vertrek je wanneer je groep compleet is en iedereen er weer klaar voor is.

Camperduin Luctor et Emergo 14.30/16.00 uur
Finish Den Helder Factor 30 16.00/17.30 uur

In Den Helder is er een finishfeest en gaan we de cheque aan de Hartstichting overhandigen. Hier kan je je sponsors/familie/vrienden voor uitnodigen als je wil, maar ze zijn natuurlijk ook van harte welkom bij één van de stempelposten. Er gaat voor deelnemers een bus terug naar Hoek van Holland. Wil je hier gebruik van maken? Laat het ons weten!

Adressen
Globetrotter strand
Rechtestraat 24, Hoek van Holland

Jumpteam
Strandweg 3, Den Haag

KSN
Kon. Astrid Boulevard 103, Noordwijk
High Tide
Kennemerstrand 802, IJmuiden

Luctor et Emergo
Heereweg 405, Camperduin (tomtomadres)

Factor 30
Zeeweg 12, Huisduinen (Den Helder)



Location

Hoek van Holland tot Den Helder

Comments --

Loading...